CaminoSur biedt ook de mogelijkheid om coaching te doen in de vorm van “Disconnect to Connect” (wandelcoaching). We hebben meerdere keren meegedaan aan de Nijmeegse vierdaagse, wandel ervaring aanwezig.

Wandelen in een mooie omgeving vinden veel mensen fijn, dat kan in de bossen, op de hei of aan het strand. Gewoon heerlijk in de buitenlucht zijn. De wind door je haren, de zon op je gezicht, de geur van de natuur, het geluid van de wind door de bomen of de zee. “Disconnect to Connect” (wandelcoaching) is een vorm van coachen waarbij je wandelt in de natuur en de natuur actief wordt ingezet in het gesprek. Met Disconnect to Connect zeggen we eigenlijk kom los van alles wat je 24/7 connect zoals je agenda, je telefoon, social media of vul zelf maar in. Gewoon even wat anders, focus op de schepping en leer.

Wandelen is goed voor onze botten, spieren, luchtwegen, hart, bloedvaten, overgewicht, obesitas en verlaagt stress. Door te bewegen maakt je lichaam stoffen aan zoals dopamine wat ook wel het ‘goed-gevoel-hormoon’ genoemd. En oxytocine geeft een gevoel van rust en verbondenheid. De natuur werkt dus stress verlagend vermindert angstige of sombere gevoelens en spanning in de spieren neemt af. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kleur groen goed is voor lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Daarnaast is “Disconnect to Connect” (wandelcoaching) ook minder confronterend. Je loopt naast elkaar en in een normale setting zit je tegenover elkaar. Wat meer afstand creëert en formeel wordt. De voorkeur van CaminoSur is om te zoeken naar een manier die jouw aanspreekt, maar ook past in jouw proces. Ook wel relationeel coaching en niet afstandelijk.

Wandelen geeft gewoon een extra dimensie omdat je dingen uit de natuur kunt gebruiken om jouw verhaal te vertellen. Of jou te coachen met voorbeelden uit de natuur. De natuur kan ons veel vertellen, inzichten geven en laten zien hoe we het leven zouden moeten leven. Je bent gewoon even weg uit de drukke omgeving van je leven en je dagelijkse beslommeringen.

Wandelcoaching kan ook nadelig zijn vanwege het weer maar in je eigen leven schijnt ook niet altijd de zon dus regen, wind, sneeuw of storm en dan wandelen, kan ook een extra dimensie geven.

De sessie van wandelcoaching hangen een beetje van de mogelijkheden af maar minimaal een uur moet je wel rekenen en we doen minimaal vijf sessies.

Je moet echt de tijd nemen om dit te doen. We zullen met elkaar afspreken hoe lang en hoe vaak we wandelcoaching zullen gaan doen. Ons eerste gesprek, de intake, zal sowieso binnen zijn zodat we afspraken kunnen maken met elkaar en op papier zullen zetten, maar in goed overleg kunnen we ook gelijk buiten aan de slag. Interesse ? Neem je contact met ons op!